April 19, 2010

To all kedai on9 blogger - beware with this con girl!!!


WANTED!!!!!!

Amira Syariyati Yusup
P331, Apartment idaman,
jln PJU 10/1,
Damansara Damai,
47830 Sg Bulo
h,
Selangor.


(almt yg dia gune utk dptkn brg2 FREE..)

ala2 cntik cmni..skli PENIPU BESAR daa..


Konon2 yg dlm pic kt ats nih dianye hsband..ADAM CHIN..leh caye ke??


So, de blogger yg dh wt police rport pn..




jz BEWARE dgn org cmni.. byk giler blogger2 kedai on9 yg dia dh tipu.

http://sweetpinkystuff.blogspot.com RM2066 http://zaticollection.blogspot.com @ FB zati najwa RM3000 http://appleoffmomseye.blogspot.com RM740 http://littleadorableboutique.blogspot.com RM280 http://ruzaapparel.blogspot.com @ FB ruza ezura http://siellianacollections.blogspot.com/
http://widurisha.blogspot.com

FB Ayuni RM390 & RM400+
FB Comel Bergaya

antra identiti yg dgunakn ialah

MIA ASHIKO AMIRA
( nk brlgk jdik pencuri Jepun kot..)
lg 1 nme Mlyu..xtau la nme real ke x..

MASTIAH MUNIR


dia pn de blog gak..so klu korg nk tgok cek kt link url bwh ni..

http://amiraboutique.blogspot.com, http://ashmirababylove's.blogspot.com,

email nye : hakeeramia.yahoo.com
mastiahmunir@yahoo.com

Actly, byk giler brg yg dia dh dpt free..siap nk bg free gift lg kt blog dia tu..xtau la bpe byk dia dh jual..tp Nur cek gak blog dia tu td..fllower br de 2..biz dia pn br bln lps dia stat..tp dia de wt link blog2 laen kt blog dia..knon cm dtrime rmai la khdirn dia dlm alm blog nih..(citt poodahh!!)

Sumber info Nur amek dr blog sis Fie..pd yg tertipu..hrp brsbr ye..

~..alahai dunia..~

17 comments:

Nuraisyyah said...

zaman skrg ni..mcm2 boleh jadi..sepandai2 tupai mlonpat akhirnye jatuhke tanah jua..:)

maslinamansor said...

nie yang menjadikan takut nak beli online...

ardinihumaira said...

ya Allah...

kejamnya beliau.. dni nak ambik info ni boleh tak kak? huhu..

LaNuNsepet said...

tq 4 info my fren..
kena hati2 juga, silap la dier tunjuk muka..
senang polis cari.. jgn dia guna gmbr org len sudah.

nurKN @ Nur said...

maslinamansor:nk beli brg online kite yg kna hati2.Ensure brg btul2 wujud + pnjual bukn con. Lg 1 kalu dpt request kt seller IC no. Klu dpt jupe trus lg bgus.

nurKN @ Nur said...

dni: sila2..klu leh spread out ths info..sian klu kedai on9 cm dni lmbt tau psl con ni..anyway, EXTRA CAREFUL is needed..

nurKN @ Nur said...

LaNuNsepet:confirm pic dia bb blogger yg wat repot tu bgtau con girl ni dtg kt dianye shop utk amek brg..mmg pic ni dh de kt blai polis pn..

Shop N Shop said...

tq for sharing...
sharing is caring

nurKN @ Nur said...

Shop N Shop:caring is needed in this cruelty world..wah, mdh pujngga lak aku..kuikuikui

nurKN @ Nur said...

Nuraisyyah:mmg..germ lak dgn org2 cmni..xpsl2 geng2 blogger kite traniaye..siann..

uncle said...

macam lanun sepet tu cakap ada benarnya jugak..zaman la ni pencurik banyak yang dah cerdik..takkan nak guna gambar sebenar kot..tapi kalau betul dia guna ...dah siap buat laporan polis hahaha masak lah dia lepas nih!!! tak cuba buat aduan kat suruhanjaya komunikasi ker? blog hina sultan pun boleh cari sampai ke lubang cacing...

anin said...

kak..try la perangkap die..mcm yg WMC buat dulu tu

darkbatman said...

thanx utk info ne yer..sangat2 bergune..hehe

nurKN @ Nur said...

to uncle:tu la mslh blogger baru cm ktorg ni..bab2 law ke harassment ke sume dok kebil2 garu pale..nway akn Nur smpikn pd mreka yg traniaye tu dgn cdgn uncle yg bernas & myakinkan..(ayt xleh blah..)

to anin:rse nk wt prgkap skg nih dh pyh sket la bb dianye story mybe dh super expose kt line tenet ni..nway pakcik polis dh maklum psl kgiatn dia ni..so kite tggu la prkmbgn selnjutnye..klu de..

to darkbatman:thanks for coming..sharing is caring..caring is sharing..sharing is yadayadayada..

JAI said...

cantik blog..mmm..entry nie cukup menarik untuk dikongsi ramai..mungkin ada masa saya ingat nak buat entry dan link ke blog nie..buleh ke tak buleh..bukan apa atas blogger we care takut orang lain terkena...

Redbloodsnow said...

thanx for this alert yang. zie pun ade gak kedai on9 nih. so i mustttt beware of manusiyal cam gnie...cittt.

btw, die order brg tapi x byr ker ek?

nurKN @ Nur said...

JAI:bro..thanks sggah..cm xcaye lak sudi dtg sggah..Nway, jgn segn2 utk wt N3 and link ke cni..kecik tpk tgn, litr trek sepang sye tdhkan..

Redbloodsnow:zie, mmg need 4 EXTRA CARE..Lg2 mnus*y*l cm dia nih..(ish.ish.ish..)

dia ni jnis order byk (lgk cm dealer)then byr thru online bnking tp fraud..ckp dh byr 4,5dys tp duit still xappear dlm acc..

tp de gk kes dia sndri dtg amek brg kt stokis-jz tnjuk bukti dia dh byr online pdhl resit dia create sndri..(j*h*t kan!!)

**pepun nnt Nur akn updte lg ttg isu ni. Sgla cdgn yg dbrikan Nur dh ajukn kt phk yg teraniaye..Thanks for ur concern..