May 7, 2015

Duka di hujung minggu.

Salam all,

Ketika rakyat Malaysia sedang bercuti panjang, kita semua digemparkan dengan kejadian nahas jalanraya.

Amat menyedihkan hati apabila nahas meragut 3beranak dengan salah seorang hanyalah bayi perempuan berusia 7bulan(lebih kurang jannah je..).. 


Bersamanya ialah kedua ibu bapanya yang turut menerima nasib yang sama. Manakala 2orang kakaknya tiada semasa nahas berlaku dipercayai tinggal di rumah neneknya sejurus tamat majlis kenduri di Putrajaya..


Dipercayai kenderaan pacuan 4roda pajero suv milik arwah telah bergesel dan terbalik berpunca daripada sikap pemandu myvi yang sedang berlumba di lebihraya DUKE lebih kurang jam 1.05 pagi.

Sebanyak 6biji kereta telah terlibat namun 2biji kereta sahaja yang terkandas akibat nahas tersebut. 


Akibat pergeseran dan hentaman kuat, mangsa penumpang pajero didapati telah tercampak keluar dari kenderaan dan maut ketika mendapatkan rawatan di hospital.

Pemandu pajero pula dikatakan maut di tempat kejadian. Manakala kedua2 pemandu myvi sekadar cedera ringan.


Sekelip mata, dua orang anak arwah menjadi yatim piatu. Yang sulung baya yusra-7tahun. Yang no2 pula 4tahun baya jamilah..😭😭😭


Didoakan semoga hidup adik2 dilimpahi rahmat dan kasih sayang daripada Allah dan ahli keluarga adik2 ye. Alhamdulillah, paksu adik2 sanggup menjaga adik2. Bakal maksu pun turut sama ingin menjaga adik dengan ikhlas..


Takziah buat ahli keluarga nahas. Al-Fatihah buat arwah...

Sumber gambar-kredit to facebook/groups/berita.

Kata tuan diari: kelab FMC(Familia Myvi Club) betul2 dah buat aku benci dengan pelumba jalanan ni. Bukan aku je tapi 1Malaysia panas. 

Nasib korang la kena hukuman penjara lepas ni. Kalau ikut hudud, lagi terbela nasib anak2 yatim piatu yang dah teraniaya tu.

Berani buat, berani tanggung!

No comments: